יקב גוש עציון

מגוון רחב של אטרקציות פעלויות וארוחות
התקשר לקבלת מחיר

 

 

 

אודותינו

גוש עציון  אשר בנחלת שבט יהודה ממוקם באזור הררי מהגבוהים בישראל. חבל ארץ זה מוכר כאזור לגידול גפנים וייצור יין, ואף זכה לברכה המקראית הציורית "כבס ביין לבושו ובדם ענבים סותה", הגתות הרבות הפזורות באזור, מעידות על קיום תעשיית יין ענפה מהעת העתיקה.

כשעברו שרגא ותמר רוזנברג לאפרת לפני כ25 שנה, נטע שרגא בחצר ביתו כמה עצי פרי, ביניהם שיח פטל שחור. כאשר נוכח לדעת כי אפשר להתסיס את הפרי, החל בייצור שיכר פטל שחור. כשעלה בידו, חשב שרגא להמשיך ולהתנסות בהתססת ענבים וביצירת יין הוא החל לרכוש ענבי יין ולייצר יין בביתו שבאפרת. שרגא התאהב באומנות ייצור היין והעיסוק בה הלך והתרחב. שרגא נטע כרמים במורדות היישוב אפרת ומרתף ביתו הפך עם הזמן ליקב קטן בו ייצר כ- 7000 בקבוקים מזני הקברנה, מרלו, שרדונה וסובניון בלאן. כעבור כמה שנים הפך היין לעיסוקם המרכזי של שרגא ותמר והם החלו בבניית היקב בצומת גוש עציון. בשיתוף עם קיבוצי הסביבה החלו לחדש את גידול הענבים שאפיין את האזור בעת העתיקה. בשנת 2005 נחנך יקב בוטיק חדש, יקב גוש עציון. כיום, נטועים בגוש עציון מעל 600 דונם של כרמים ובמרכזם עומד היקב בניהולו של שרגא.

יקבי גוש עציון מהווים את חידוש מסורת היין והחקלאות היהודית המפוארת שהתקיימה באזור מאות שנים ומטרתו לבסס את אזור גוש עציון כאחד מאזורי היין החשובים והפוריים בארץ ובעולם.

עם פתיחת היקב החליטו שרגא ואשתו תמר ז"ל לפתוח בצמוד ליקב מרכז תיירות הכולל כיום מסעדה, גן אירועים, כרם תיירותי ומרכז מבקרים המציע: סיוריי יין, טעימות מודרכות, וגן ארכיאולוגי בו ניתן ללמוד על תרבות היין העתיקה ועל הדמיון הגדול בין ייצור היין המסורתי לבין הייצור המודרני.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אודותינו

גוש עציון  אשר בנחלת שבט יהודה ממוקם באזור הררי מהגבוהים בישראל. חבל ארץ זה מוכר כאזור לגידול גפנים וייצור יין, ואף זכה לברכה המקראית הציורית "כבס ביין לבושו ובדם ענבים סותה", הגתות הרבות הפזורות באזור, מעידות על קיום תעשיית יין ענפה מהעת העתיקה.

כשעברו שרגא ותמר רוזנברג לאפרת לפני כ25 שנה, נטע שרגא בחצר ביתו כמה עצי פרי, ביניהם שיח פטל שחור. כאשר נוכח לדעת כי אפשר להתסיס את הפרי, החל בייצור שיכר פטל שחור. כשעלה בידו, חשב שרגא להמשיך ולהתנסות בהתססת ענבים וביצירת יין הוא החל לרכוש ענבי יין ולייצר יין בביתו שבאפרת. שרגא התאהב באומנות ייצור היין והעיסוק בה הלך והתרחב. שרגא נטע כרמים במורדות היישוב אפרת ומרתף ביתו הפך עם הזמן ליקב קטן בו ייצר כ- 7000 בקבוקים מזני הקברנה, מרלו, שרדונה וסובניון בלאן. כעבור כמה שנים הפך היין לעיסוקם המרכזי של שרגא ותמר והם החלו בבניית היקב בצומת גוש עציון. בשיתוף עם קיבוצי הסביבה החלו לחדש את גידול הענבים שאפיין את האזור בעת העתיקה. בשנת 2005 נחנך יקב בוטיק חדש, יקב גוש עציון. כיום, נטועים בגוש עציון מעל 600 דונם של כרמים ובמרכזם עומד היקב בניהולו של שרגא.

יקבי גוש עציון מהווים את חידוש מסורת היין והחקלאות היהודית המפוארת שהתקיימה באזור מאות שנים ומטרתו לבסס את אזור גוש עציון כאחד מאזורי היין החשובים והפוריים בארץ ובעולם.

עם פתיחת היקב החליטו שרגא ואשתו תמר ז"ל לפתוח בצמוד ליקב מרכז תיירות הכולל כיום מסעדה, גן אירועים, כרם תיירותי ומרכז מבקרים המציע: סיוריי יין, טעימות מודרכות, וגן ארכיאולוגי בו ניתן ללמוד על תרבות היין העתיקה ועל הדמיון הגדול בין ייצור היין המסורתי לבין הייצור המודרני.

 

 

 

 

 

 

 

 

*
*
*
*